4 octubre 2021

Obertes les inscripcions per al primer Curs Superior de Poda de Respecte de la Península Ibèrica

  • El curs està organitzat per la Universitat Rovira i Virgili, l’Acadèmia de Poda d’INNOVI i la consultora Simonit&Sirch – Vine Master Pruners
  • Pràctiques de poda en diferents Denominacions d’Origen

La Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili, l’Acadèmia de Poda d’INNOVI i l’empresa italiana Simonit&Sirch – Vine Master Pruners, referent en formació en poda a nivell internacional, s’han unit per iniciar a partir del 2 de novembre la primera edició del Curs Superior en Poda de Respecte: protecció i longevitat.

És un curs teòric-pràctic, en modalitat semipresencial, de 120 hores. La part teòrica serà online i s’impartiran aspectes del cicle biològic de la vinya: anatomia, fisiologia, patologies, entre d’altres continguts. La part pràctica consistirà en la poda de vinyes en diverses localitzacions per conèixer les diferències entre varietats i formes de conducció (vas, cordó, eix vertical, palmeta, Guyot simple i doble …) pròpies de destacades Denominacions d’Origen, com Penedès, Ribera del Duero i Rioja, el que permetrà als participants aplicar el tipus de poda més adequats a les fases i tipologies de formació més característiques.

Aquestes pràctiques es realitzaran en caps de setmana, a les vinyes de prestigiosos cellers com Gramona, Juvé y Camps, Marques de Riscal, Pago de Carrovejas o El Coto.

El quadre docent del curs està compost per doctors de la Universitat Rovira i Virgili com Francesca Fort o Miriam Lampreave; investigadors de diferents instituts agraris espanyols: Antonio Olmos d’INVIA, Juan Emilio Palomares (IAS-CSIC), David Gramaje (ICVV), entre d’altres i per tècnics de la consultora Simonit&Sirch que lideraran la part pràctica de poda.

S’adreça a totes aquelles persones amb formació prèvia en poda, sigui teòrica o pràctica, que treballin en l’àmbit de la viticultura: gestors d’explotacions, responsables tècnics, enginyers agrícoles, consultors, professorat de cicles formatius o universitat i estudiants de mòduls formatius o grau. El preu de el curs és de 1.800 euros i per obtenir més informació o realitzar la inscripció, es pot consultar el web de la Fundació URV.

https://bit.ly/podarespeto2021

Sobre Universitat Rovira i Virgili

La Facultat d’Enologia de la URV imparteix els graus d’Enologia, Biotecnologia, Enginyeria en Ciències Agronòmiques i Enologia, el Màster Internacional en Innovació en Enoturisme, el Màster en begudes fermentades, i el Diploma de Postgrau Interuniversitari en Gestió d’Empreses Vitivinícoles, entre d’altres titulacions, compta amb un equip de 50 professionals que imparteixen docència i fan recerca en aquest àmbit.

Sobre Acadèmia de Poda d’INNOVI

L’Acadèmia de Poda d’INNOVI va ser creada l’any 2014 per diferents socis d’INNOVI, clúster català de la vinya i el vi, que aposten per la poda de respecte com a mètode per a la lluita contra malalties de la fusta, la millora en la qualitat i quantitat de producció i la longevitat del cep. Han organitzat més de 200 accions formatives de diferents nivells, en moltes de les denominacions d’origen espanyoles, adaptant el contingut a les seves característiques.

Sobre SIMONIT&SIRCH – VINE MASTER PRUNERS

Fundat el 2003, Simonit&Sirch és l’únic grup internacional especialitzat i acreditat en el camp de la formació de personal involucrat en la poda manual de vinyes. Ha desenvolupat el mètode de poda ramificada Simonit&Sirch (que redueix l’impacte devastador que tenen els talls en el sistema limfàtic de la planta per l’assecat intern que provoquen), que pot adaptar-se a totes les formes de cultiu de la vinya. Amb un equip de tècnics a tot el món, Simonit&Sirch forma als podadors de 150 dels principals cellers internacionals i col·labora amb molts dels instituts i universitats de recerca enològica més reconeguts del món.